İçeriğe geç

Işyerini Şikayet Edince Ne Olur

İş yerini hangi konularda şikayet edebilirim?

İşyerinde sigortasız işçi çalıştırılması, ücret, kıdem tazminatı, ihbar tazminatı, fazla mesai, yıllık izin, iş sağlığı ve güvenliği, mobbing, sendikal haklar, işsizlik ödeneği gibi iş hukuku konularında şikâyette bulunmak istiyorsanız Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na başvurabilirsiniz.

170 ihbar edenin kimliği açıklanır mı?

170 İhbarcının kimliği açıklanacak mı? İhbar eden kişinin kimliği kolluk kuvvetleri tarafından korunacak ve asla üçüncü taraflara açıklanmayacaktır.

Şikayet ettikten sonra ne olur?

Cumhuriyet savcılığı, şikâyetçinin başvurusu veya beyanı üzerine iddianın suç teşkil ettiği sonucuna varırsa derhal soruşturma başlatır. Soruşturma işlemleriyle deliller toplanır; tanıklar sorgulanır, deliller toplanır veya bilirkişi dinlenir, ilgili makamlara yakalama emri çıkarılır ve iddianın doğruluğu araştırılır.

CİMER’e şikayet edince ne olur?

CİMER şikayetinin sonucu nedir? CİMER’e iletilen şikayetler ilgili kamu kurumuna iletilir ve incelenir. Başvurunun sonucuyla ilgili bilgi başvuru sahibine iletilir. Şikayet başvuruları en geç 30 gün içinde tamamlanır.

İşyeri cimere şikayet edilir mi?

İşyerinde çalışan bir çalışanın ALO 170 telefon hattı aracılığıyla doğrudan şikâyetini iletebilmesinin yanı sıra, hem Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlükleri hem de CİMER aracılığıyla işyerindeki çalışma koşullarıyla ilgili şikâyetini dilediği zaman iletmesi mümkündür.

Kaç tutanak ile işten çıkarılır?

Genel olarak bu rakam işyerinin iç düzenlemelerine göre değişse de, yaygın uygulamada iş sözleşmesinin feshi 3-4 dakika sonra değerlendirilebilir. Bazı ciddi ihlallerde (örneğin hırsızlık, saldırı vb.) iş sözleşmesinin feshedilmesi için tek bir bildirim yeterli olabilir.

Bir işletme nasıl şikayet edilir?

T.C. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın “ALO 170” İletişim Merkezi’ne ve www..tr internet sitesine geçen yıl 20 milyondan fazla ihbar/şikayet ulaşmıştır. Çalışanlar, şikâyetlerini detaylı bir şekilde yazarak İŞVERENLERİNE bildirmektedirler.

Birini ihbar edenin kimliği açıklanır mı?

İhbarda bulunan kişinin kimliği kesinlikle gizli tutulacaktır.

Sigortasız işçi çalıştırma cezası 2024 ne kadar?

Bu durumun tespiti halinde, işyerinde sigortasız işçi çalıştıran işverene, işçinin bir ay süreyle sigortasız çalıştırılması halinde 2024 yılı tutarında 20.516 TL idari para cezası verilmesi gerekmektedir. Bu para cezasının verilmesi için 10 yıllık zamanaşımı süresi öngörülmüştür.

Birinin beni şikayet ettiğini nasıl anlarım?

Hakkınızda bir soruşturma yürütülüp yürütülmediğini sorumlu savcılıktan öğrenebilirsiniz. Alternatif olarak, tanık olarak çağrıldığınızda veya soruşturma hakkında bilgilendirildiğinizde bilgilendirilebilirsiniz.

Şikayet ne zaman davaya dönüşür?

İtiraz süresi: İtiraz süreniz 6 aydır. Buna göre yetkili kişi, soruşturması ve kovuşturması rapora bağlı olan suçu 6 ay içinde bildirmezse, soruşturma veya kovuşturma yapılamaz.

Bir şikayet kaç günde sonuçlanır?

Şikayetlere en geç 30 gün içinde cevap verilecektir.

CİMER ceza verir mi?

Danıştay’ın BİMER veya CİMER’e başvuran memurlara disiplin cezası verilemeyeceğine dair kararı. Bilgi edinme başvurularında herkes için, memur olsun veya olmasın, başvuru süreci düzenlendiği için, üst makamlara başvuran memura makamını zayıflattığı gerekçesiyle ceza verilemez.

Alo 150 nedir, ne için kullanılır?

BİMER uygulaması kapsamında tüm kaymakamlık, valilik ve bakanlıklarda “Halkla İlişkiler Başvuru Ofisleri” kurulmuştur. Ancak sadece valiliklerimizde “Alo 150” hattına cevap veren çağrı merkezleri bulunmaktadır.

CİMER ihbar eden kişiyi nasıl öğrenebilirim?

Bu bilgiler ışığında www..tr adresi ve e-devlet kapısı üzerinden her zaman sorgulama yapılabiliyor.

Bir işletmeyi nereye şikayet edebilirim?

Alo 175 Tüketici Şikâyet Hattı kapılarını Habertürk’e açtı Tüketicinin Korunması ve Piyasa Gözetimi Genel Müdürü Ramazan Ersoy, Habertürk muhabiri Çimen Çetin’e Alo 175 Tüketici Danışma Hattı hakkında bilgi verdi.

Çalışanların yasal hakları nelerdir?

İşçinin iş hukuku kapsamındaki yasal hakları: Ücret alma hakkı, işyerinde sağlık ve güvenlik talep etme hakkı, eşit muamele hakkı, dinlenme molası hakkı, fazla mesai ücreti hakkı, temel değişikliklere onay vermeme hakkı, belirli günlerde izin hakkı. İşçinin sigorta primlerinin tamamının ödenmesi hakkı, kefalet hakkı

İşveren hangi hallerde işçiyi işten çıkarabilir?

İş Kanunu’nun 25. maddesi işveren tarafından feshin haklı nedenlere dayandırılmasını üç başlık altında düzenlemiştir: Bunlar; sağlık sebepleri, ahlak ve iyi niyet kurallarına uymayan haller vb. ve zorlayıcı sebeplerdir.

İşveren işçiye hangi durumlarda dava açabilir?

Yine çalışan, iş sırasında işverenin araç ve gereçlerine kusurlu bir şekilde zarar vermişse; işveren, çalışandan bunun için tazminat talep edebilir. Ya da çalışanın iş sırasında işverenin parasını zimmetine geçirmesi veya güvenini kötüye kullanarak maddi çıkar sağlaması halinde, işveren çalışana karşı dava açabilir.

Tavsiyeli Bağlantılar: Borik Asit Fazla Kullanılırsa Ne Olur

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

puntoforest.com.tr