E-devletten hesabımda para var mı?
E-devlet hesabınıza giriş yaptıktan sonra ana sayfanızdaki “Hizmetlerim” sekmesine tıklayın. Ardından “Param ve Varlıklarım”ı bulup tıklayın. Bu seçenek birikmiş bakiyenize erişmenizi sağlayacaktır.
E-devlet hangi bankada ne kadar param var?
e-Devlet banka hesaplarını öğrenme: Öncelikle TC Kimlik numaranız ve e-Devlet şifrenizle e-Devlet portalına giriş yapın. E-Devlet ana sayfasındaki arama bölümüne “Mevduat/sermaye fonu hesabı ile banka sorgulama” yazıp arama butonuna tıklayın.
E-devletten banka hesabına girilir mi?
E-devlet sistemine giriş yaptıktan sonra arama çubuğuna “4A Banka ve Adres Değişikliği” yazın ve bağlantıya tıklayın. Burada adresinizi ve banka bilgilerinizi değiştirmek istediğiniz bankaya tıklayın. Son olarak “Güncelle” butonuna tıklayarak tüm işlemleri kaydedin.
Bankalardaki paramı nasıl öğrenirim?
Vatandaşlarımıza e-devlet portalı üzerinden zaman aşımı kontrolü sunulmaktadır. E-devlet portalında hesap talep etme süreci hakkında bilgi, “Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu Hizmetleri” bölümündeki “Bu yıl TMSF’ye devredilecek hesaplar için talep hizmeti” bölümünde bulunabilir.
E-devlette birikmiş paranız olabilir mi?
E-devlete giriş yaptıktan sonra arama çubuğuna “Bireysel emeklilik ve otomatik kayıt sistemlerinde devlet katkısı başvurusu” yazarak başvuruda bulunabilir, kişisel ödemelerinizi kolayca görüntüleyebilir, birikmiş tazminatınızın olup olmadığını kontrol edebilirsiniz.
Adıma yatan parayı nereden öğrenebilirim?
Artık PTT aracılığıyla sizin adınıza yapılan sosyal yardım ödemeleri, emeklilik, kısa çalışma ödeneği, doğum yardımı vb. kurumsal ödemelere ilişkin sorgulamalarınızı e-Devlet Kapısı’ndan yapabilirsiniz.
E-devletten hesabıma para yattığını nasıl öğrenebilirim?
E-devlet kapısı hizmeti olan “Banka Sorgulama” ile kolayca öğrenebilirsiniz. E-devlet kapısı hizmetleri için www..tr adresine girip web sitesindeki arama çubuğuna “Mevduat/Katılım Fonu Hesabı ile Banka Sorgulama” yazarak bu hizmete ulaşabilirsiniz.
Devlet banka hesabımı görebilir mi?
Kısacası hesaplarınızdaki detayları göremeyeceksiniz. Paylaşılan bilgilere göre bu hizmet, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu ile iş birliği içerisinde e-devlet kapısı altyapısı üzerinden kullanıcılara sunuluyor.
Devletten alacağım var mı?
Yararlanıcılarımızın söz konusu hizmete erişebilmeleri için e-Devlet uygulamasına giriş yapmaları, arama alanına “5543” yazıp arama yapmaları, açılan ekranda “Borç yapılandırma talebi” yazısına tıklamaları ve açılan ekranda “Uygulamaya git” butonuna tıklamaları yeterlidir.
E-devlet banka girişi nasıl yapılır?
İnternet bankacılığı uygulamasını kullanmak istediğiniz bankaya tıklayın. Açılan sayfada, İnternet bankacılığına giriş yapmak için kullandığınız müşteri numaranızı/kimlik numaranızı ve şifrenizi/parolanızı ilgili alanlara girin. Bu adımları izleyerek giriş yapacak ve doğrudan e-devlet kapısına yönlendirileceksiniz.
Devlet banka hesabıma el koyabilir mi?
Mali, SSI, kredi ve yurt kurumları ve benzeri devlet kurumları, bu kurumlara borcunuz varsa ve ödeme gecikirse hesabınızı kısmen veya tamamen dondurabilir. Bu kurumlara ek olarak, MASAK olarak da bilinen Mali Suçları Araştırma Kurulu da hesapları dondurabilir.
E-devletime giren biri ne yapabilir?
Şifrenizi kimseyle paylaşmayın. Şifrenizi verdiğiniz kişiler birçok kişisel bilginize erişebilir ve sizin adınıza işlem yapabilir. e-Devlet Kapısı çalışanları dahil hiç kimse sizden kişisel bilgilerinizi isteyemez, şifrenizi isteyemez, şifrenizi görüntüleyemez veya sizin adınıza şifrenizi değiştiremez.
Hesabıma yatan parayı nasıl öğrenebilirim?
2. PTT üzerinden “Kurumsal ödeme sorgulama ve hesaba havale” hizmeti seçilir. 3. Ödemenin görüntülendiği sayfada “Hesabıma havale” seçeneğini seçerek havaleyi gerçekleştirin.
Bankada para kaç yılda silinir?
Mevduat için zamanaşımı süresi 5411 sayılı Bankacılık Kanunu’nun 62. maddesinde düzenlenmiştir. Bu maddeye göre, bankalardaki her türlü mevduat, yatırım fonu, emanet hesabı ve alacaklar, müşteriden gelen son talep, işlem veya yazılı talimat tarihinden itibaren on yıl içinde işleme konulmadığı takdirde zamanaşımına uğrar.
Bankada unutulan para ne olur?
Özet: Türk hukukuna göre, bankalarda unutulan mevduat ve diğer varlıklar 10 yıllık zamanaşımına tabi olup, zamanaşımı süresinin sonunda bu varlıkların mülkiyeti TMSF’ye gelir olarak kaydedilmektedir.
E-devletten hesabıma para yattığını nasıl öğrenebilirim?
E-devlet kapısı hizmeti “Banka Bulma Sorgulama” ile kolayca öğrenebilirsiniz. E-devlet kapısı hizmetleri için www..tr adresine girip web sitesindeki arama çubuğuna “Mevduat/Sermaye Fon Hesabı ile Banka Sorgulama” yazarak bu hizmete erişebilirsiniz.
Devletten alacağım var mı nasıl öğrenebilirim?
Yararlanıcılarımızın söz konusu hizmete erişebilmeleri için e-Devlet uygulamasına giriş yapmaları, arama alanına “5543” yazıp arama yapmaları, açılan ekranda “Borç yapılandırma talebi” yazısına tıklamaları ve açılan ekranda “Uygulamaya git” butonuna tıklamaları yeterlidir.
TC’me yatan parayı e-devletten nasıl öğrenebilirim?
E-DEVLET BİREYSEL ÖDEME TALEBİ E-Devlet’e TC Kimlik numaranız ve şifrenizle giriş yapın. Arama alanına SGK yazıp burada listelenen hizmetlerden “Bireysel Ödeme Talebi” sekmesine tıklayın veya doğrudan arama alanına “Bireysel” yazarak ilgili hizmeti seçin.
E-devlet şahıs ödemeleri nedir?
Kişisel ödemeler genel olarak Sosyal Güvenlik İdaresi tarafından çalışanlara yapılan destek ödemeleri olarak özetlenebilir. Ancak, bireysel ödemelerden faydalanmak için belirli şartların karşılanması gerekir. Kişisel SSI ödemeleri beş farklı kategoriye ayrılır: eğitim, konut ve ulaşım, maaş, sağlık ve diğer.
Kaynak: bizimeticaret.com.tr