Konsolosluk görevlileri kimlerdir?
Kariyer memurlarının, konsolosluk ve meslek memurlarının diplomatik misyonlarda kullanabilecekleri diğer unvanlar şunlardır: Birinci Müsteşar, Müsteşar, Baş Sekreter, İkinci Katip, Üçüncü Katip ve Ataşe; Konsolosluk görevlerinde kullanılabilecek diğer unvanlar şunlardır: Başkonsolos Yardımcısı, Konsolos, Konsolos Yardımcısı ve …
Büyükelçi mi daha üstün konsolos mu?
Daha önce Büyükelçi ve Büyükelçilik Müsteşarı unvanlarını taşıyanlar, Konsolosluk İşleri Şefi olarak atandıklarında Birinci Sınıf Başkonsolos unvanını taşırlar.
Konsolosluk çalışanları kimdir?
Konsoloslar veya konsolosluk memurları, temsil ettikleri devlet adına yurt dışında resmi görevler yapan görevlilerdir. Konsoloslar; temsil ettikleri ülkenin ticari, sınai ve vatandaşlık işlemlerini yürütmekle görevlidirler.
Misyon şefleri kimlerdir?
Misyon şefinin diplomaside önemli bir yeri olan bir iş tanımı vardır. Misyon şefi, konsolosluklarda en üst diplomatik seviyedeki kişidir ve büyükelçi, daimi temsilci, komiser, elçi, maslahatgüzar olarak adlandırılabilir.
Konsoloslukta çalışana ne denir?
Konsolosluklar, kendi vatandaşlarının işlerini yürüten, ülkelerinin ticari çıkarlarını koruyan ve çeşitli diplomatik olmayan resmi görevleri yerine getiren yurtdışındaki resmi ofislerdir. Bu görevi yerine getiren kişiye konsolos denir. Konsolosluk yöneticilerinin unvanları ülkeden ülkeye değişir.
Büyükelçi ünvanı kimlere verilir?
MADDE 4 – (1) Cumhurbaşkanı, özel bilgi ve uzmanlık gerektiren konularda yurt dışında veya uluslararası kuruluşlar nezdinde özel bir görevi yerine getirmek üzere Özel Temsilci atayabilir. Bu şekilde atanan kişilere Büyükelçi unvanı verilebilir. Büyükelçi unvanı, Özel Temsilcinin görev süresi boyunca geçerliliğini korur.
Elçilik ve konsolosluk aynı mı?
Vatandaşların resmi işlemleri başkonsolosluklarda ve konsolosluklarda yapılır. Büyükelçilikler vatandaşlara değil, devlete ait olan işleri yürütür. Örneğin, New York’ta bir Türk konsolosluğu vardır, ancak elçilik Washington’dadır.
En genç büyükelçi kimdir?
Ancak Ankara’daki Romanya Büyükelçisi George Ciamba, bu kalıpların dışında bir diplomat. “Ankara’nın en genç büyükelçisi” unvanını taşıyan Ciamba, 33 yaşında.
Diplomat mı büyükelçi mi?
Elbette, bir elçilikte sadece büyükelçiler yoktur. Daha önce de belirtildiği gibi, büyükelçi elçiliğin başıdır. Yurt dışında bir Alman elçiliğinde çalışan diğer kişilere genellikle Ankara’da olduğu gibi diplomat denir.
Konsolosluk maaşı ne kadar?
Ankete katılan kullanıcıların paylaştığı maaş verilerine göre büyükelçilik personelinin ortalama maaşı aylık 22.100 TL’dir. Büyükelçilik personelinin en düşük ortak maaşı 17.700 TL iken en yüksek maaş ise 30 TL’dir.
Konsoloslukları kim koruyor?
Yurt dışında, DSS özel ajanları Bölgesel Güvenlik Görevlileri (RSO) olarak bilinir ve ABD misyonlarının, büyükelçiliklerinin ve konsolosluk görevlilerinin güvenliğinden sorumludurlar.
Konsolosluk kime bağlıdır?
Dışişleri Bakanlığı Bakanlık, merkez ve dış kuruluşlardan oluşur. Bakanlığın dış kuruluşu, elçilikler, daimi temsilcilikler, başkonsolosluklar, elçiliklerin konsolosluk şubeleri, fahri konsolosluklar ve fahri konsolosluklardan oluşur.
Konsolosluk şefleri nelerdir?
g) Konsolosluk Şefi; Konsoloslukların en üst amiri olup aşağıdaki unvanlardan birini taşır: Başkonsolos, Konsolos, Muavin Konsolos, Konsolosluk Temsilcisi, Fahri Konsolos, Fahri Konsolos.
Türkiye’nin en ünlü şefleri kimlerdir?
Dünyaca ünlü 10 Türk şefMehmet Gürs. İstanbul’daki Mikla restoranının sahibi ve şefi Mehmet Gürs, modern Türk mutfağının öncülerinden biridir. … Ali Güngörmüş… 3. Vedat Başaran. … Serkan Güzelçoban. … Maksut Aşkar. …Somer Sivrioğlu. … 7. Mehmet Yalçınkaya. … 8. Ömür Akkor.Diğer yazılar…•25 Temmuz 2024
Türkiye’de kaç konsolosluk var?
Burada 229 yazıyor ama şu anki yurtdışı Türk misyon sayısı 239. Bunlardan 138’i büyükelçilik, 86’sı başkonsolosluk ve 13’ü daimi misyon. Türkiye’nin 1 ticaret ofisi ve 1 konsolosluk acentesi var. Yurtdışı misyonlarımızın coğrafi dağılımı, çeşitli dış politikamızı yansıtıyor.
Konsolosluk çalışanları memur mu?
Konsolosluk ve Özel Memur adayları, Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı’na alınır. Dışişleri Bakanlığı I. GENEL BİLGİLER: (1) Dışişleri Bakanlığı’nın Konsolosluk ve Özel Memurları, dış ilişkileri yürütme ve yurt dışında temsil görevlerini yerine getirme kapsamında görev, yetki ve sorumluluklar üstlenen kariyer diplomatik memurlarıdır.
Konsolosluk çalışanları ne kadar maaş alıyor?
Ankete katılan kullanıcıların paylaştığı maaş verilerine göre büyükelçilik personelinin ortalama maaşı aylık 22.100 TL’dir. Büyükelçilik personelinin en düşük ortak maaşı 17.700 TL iken en yüksek maaş ise 30 TL’dir.
Konsoloslukta çalışmak için ne gerekli?
Konsolos olmak için bir üniversitenin ilgili fakültelerini başarıyla tamamlamak gerekir. Dört yıllık üniversite fakültelerinden mezun olanlar yeterli KPSS puanları alarak bu alanda çalışabilirler. Bir konsoloslukta çalışmak için gereken KPSS puanları değişiklik gösterebilir.
Konsolosluk ile elçilik arasındaki fark nedir?
Bu misyonlara başkonsolosluklar veya konsolosluklar denir. Vatandaşların resmi işlemleri başkonsolosluklarda ve konsolosluklarda yürütülür. Büyükelçilikler, vatandaşlara değil devlete ait olan işleri yürütür. Örneğin, New York’ta bir Türk konsolosluğu vardır, ancak elçilik Washington’dadır.
Kaynak: gundemekspres.com.tr